از بین بردن میلیا، معرفی درمان های موثر

این بار با موضوع درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا در کنار شما عزیزان هستیم. آیا تاکنون متوجه برآمدگی‌های کوچک و سفیدرنگی که در زیر سطح پوست کوکان دیده می‌شود شده‌اید؟!! برخی افراد آن‌ها را لکه‌های شیری و برخی دانه‌های روغنی می‌نامند اما نام درست آن‌ها میلیا است که گاهی اوقات در سطح پوست بزرگ‌سالان نیز دیده می‌شود.

اما درواقع میلیا چیزی نیست که بخواهید به خاطر آن خود را نگران کنید چراکه آن‌ها پوستتان را زخم نمی‌کنند و معمولاً خود به‌تنهایی از بین رفته و منجر به مشکلات اضافی نمی‌شوند. اما عموماً تمامی افرادی که دچار این مشکل می‌شوند خواستار این هستند که به‌سرعت از شر آن‌ها خلاص شوند و خوشبختانه درمان‌های مؤثری نیز برای از بین بردن میلیا وجود دارد.

به همین جهت ما از متخصصین پوست کمک گرفته‌ایم تا روش‌های از بین بردن میلیا و روش‌های جلوگیری از به وجود آمدن دوباره آن‌ها را برای شما بازگو کنیم پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا – میلیا چیست؟

میلیا کیست‌های بسیار کوچکی است در زیر سطح پوست ایجاد می‌شود. اما درواقع اکثر مردم آن‌ها را با جوش‌های سرسفید و یا آکنه اشتباه می‌گیرند به‌خصوص که عموماً در مناطقی ایجاد می‌شوند که قبلاً در آنجا شاهد ایجاد آکنه بوده‌ایم (گونه‌ها و پیشانی).

در هر صورت باید بدانید که برخلاف آکنه شما نمی‌توانید با فشار دادن میلیا را از بین ببرید (البته که این کار را نباید با جوش‌های خود نیز تکرار کنید) زیرا آن‌ها از پروتئینی به نام کراتین ساخته‌شده‌اند. احتمالاً تاکنون درباره کراتین و ارتباط آن با مو شنیده‌اید اما درواقع کراتین خارجی‌ترین لایه پوست شما را تشکیل می‌دهد و در زمان تشکیل شدن می‌تواند باعث ایجاد برآمدگی‌های میلیا شود.

درواقع میلیا زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های پوست به‌اندازه کافی گردش پیدا نمی‌کنند و در این زمان کراتین تشکیل می‌شود همان پروتئینی که در پوست وجود دارد و سفت شده و در زیر سطح پوست به دام می‌افتد و در صورت عدم درمان ممکن است این برآمدگی‌ها به‌طور طولانی‌مدت بر روی سطح پوست باقی بمانند.

به‌طور کل میلیا زمانی اتفاق میافتد که سطح پوست خشک است و کراتین در زیرپوست گیر می‌افتد. زمانی که سلول‌های مرده پوست در کنار هم جمع شده و انباشته می‌شوند در زیرپوست به دام افتاده و کیست‌های کوچک و سختی را تشکیل می‌دهند. این برجستگی‌ها برخلاف ظاهرشان دردناک نبوده و برخلاف برخی از آکنه‌ها باعث ایجاد زخم بر روی پوست نمی‌شوند اما به‌هرحال اکثر افراد ترجیح می‌دهند که پوستی بدون میلیا داشته باشند چراکه برجستگی‌های ناشی از میلیا ظاهر خوبی به چهره‌شان نمی‌دهد.

میلیا برجستگی‌های کوچک سفیدرنگی که اغلب با جوش‌ها اشتباه گرفته می‌شوند اما پس از یک معاینه دقیق می‌توان فهمید که آن‌ها اغلب سفت، مرواریدی شکل بوده و در زیرپوست به دام افتاده‌اند اما به‌هرحال بااینکه میلیا نمی‌تواند آسیب جدی به پوست ما برساند ایجاد آن بر روی پوست می‌تواند آزاردهنده باشد مخصوصاً زمانی که در اطراف چشم‌ها ایجاد می‌شود. (اطراف چشم‌ها یکی از رایج‌ترین قسمت‌هایی است که میلیا در آن رخ می‌دهد)

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا - میلیا چیست؟

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا – انواع میلیا

در بزرگ‌سالان انواع میلیا را می‌توان به دودسته تقسیم‌بندی کرد: میلیا اولیه و میلیا ثانویه. شایع‌ترین نوع آن میلیا اولیه است و نوع مشابهی که اغلب در کودکان و بزرگ‌سالان دیده می‌شود و ناشی از انباشت سلول‌های مرده پوستی و گیر افتادن آن‌ها در منافذ زیرپوست است که بسیار سفت بوده و قابلیت جاری شدن و خارج شدن از پوست را ندارد.

میلیا ثانویه نیز زمانی رخ می‌دهد که نوعی بیماری پوستی و یا عفونت (مانند تب‌خال) به پوست ما سرایت کرده و که درواقع باعث ایجاد تاول‌هایی سخت و گیر افتاده در منفذهای لایه‌ها پوستی می‌شوند. همچنین برخی از آسیب‌های پوستی مانند سوختگی و یا درمان‌هایی که توسط لیزرها انجام می‌شود نیز می‌توانند باعث ایجاد میلیا شوند.

گاهی از میلیا ثانویه به‌عنوان میلیا زخمی نیز یاد می‌شود که عموماً نتیجه استفاده از کرم‌های غلیظ و یا روغن‌هایی است که منافذ پوستی را مسدود می‌کنند. علاوه بر میلیا اولیه و ثانویه نوعی دیگر از به نام پلاک وجود دارد که می‌تواند بر روی قسمت‌های گوناگونی از صورت مانند پشت گوش‌ها ایجادشده و اغلب در زنان میان‌سال دیده می‌شود.

همچنین نوعی دیگری از میلیا که خیلی شایع نیست نیز وجود دارد که می‌تواند به‌طور ناگهانی، وسیع و به‌صورت فورانی در صورت و دیگر نقاط بدن به وجود آید که و برخلاف انواع دیگر میلیا می‌تواند همراه با خارش باشد و بیش از دو هفته بر روی پوست باقی بماند.

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا - انواع میلیا

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا – استفاده از یک روش ضدعفونی‌کننده

اگر می‌خواهید برای از بین بردن میلیا به دنبال درمان‌های تخصصی نروید مشکلی وجود نخواهد داشت. درواقع برای از بین بردن میلیا اقدامات ساده و کنترل‌کننده یا وجود دارد و بسته به آنکه چه نوع پوستی دارید و بسته به نوع حساسیت پوستیتان می‌توانید به‌طور روتین از یک‌لایه بردار یک یا دو بار در هفته استفاده کنید. 

میلیا اغلب در افرادی با پوست‌های خشک و پوسته‌پوسته و یا در اثر استفاده از محصولات مسدودکننده منافذ پوستی دیده می‌شود. در عمل لایه‌برداری سلول‌های مرده و لایه‌های غیر لازم که در سطح پوست وجود دارند از بین رفته و فرومی‌ریزند.

دقیقاً به همان دلیلی که لایه‌برداری از ایجاد آکنه جلوگیری می‌کند، برای از بین بردن میلیا و پیشگیری از آن لایه‌برداری نقش مفیدی ایفا کرده و با از بین بردن کراتین و سلول‌های مرده پوستی از انباشت آن‌ها و ایجاد میلیا جلوگیری می‌کند.

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا - استفاده از یک روش ضدعفونی‌کننده

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا – استفاده از کرم‌های محافظتی در برابر نور خورشید

روتین‌های مراقبت از پوست در برابر آفتاب علاوه بر جلوگیری از پوسته‌پوسته شدن و ایجاد لک بر روی سطح پوست از ایجاد میلیا نیز جلوگیری می‌کند چراکه آسیب‌های ناشی از آفتاب یکی از عوامل ایجاد میلیا بوده چراکه این آسیب‌ها باعث خشک شدن و چرمی شدن پوست شده و به همین دلیل رسیدن سلول‌های مرده به سطح پوست و ریزش آن‌ها سخت‌تر می‌شود و همین موانع سخت تا زمانی که راهی برای باز کردن منافذ برداشته نشود باعث چسبندگی سلول‌های مرده و گیر افتادن آن‌ها در زیرپوست می‌شود.

به همین دلیل بهتر است برای محافظت از پوستتان در برابر آفتاب از کرم‌های حاوی SPF استفاده کرده (حتی اگر هوا ابری و یا سرد باشد) و در طول روز آن را تجدید کنید چراکه نور خورشید از هرجایی حتی پشت شیشه نیز به پوست ما نفوذ می‌کند.

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا - استفاده از کرم‌های محافظتی در برابر نور خورشید

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا – استفاده از عسل مانوکا

اگر برای از بین بردن میلیا به دنبال روش‌های طبیعی هستید استفاده از عسل مانوکا می‌تواند راه‌حل مناسبی باشد چراکه با توجه به خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی عسل مانوکا می‌تواند به جلوگیری از میلیا کمک کند. بهتر است به دنبال عسل‌های واقعی بوده و ماسک‌های خانگی خود را با عسل مانوکا طبیعی و خام درست کنید.

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا - استفاده از عسل مانوکا

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا – مراجعه به متخصصین پوست

در برخی موارد میلیا می‌تواند به‌طور طولانی‌مدت ماندگار بماند اما در اکثر موارد میلیا طی چند هفته از بین خواهد رفت اما اگر می‌خواهید زودتر از زمان موعد از دست آن‌ها خلاص شوید روش‌های درمانی متعددی وجود دارد.

برای از بین بردن میلیا متخصصین زیبایی و پوست می‌توانند با استفاده از لانست کراتین انباشته‌شده در زیرپوست (میلیا) را خارج کرده و یا با استفاده از مواد شیمیایی و یا لیزر بافت آن را تجزیه و میلیا را از بین ببرند همچنین آن‌ها می‌توانند با سوزن‌های ریز و لانست های کوچک میلیا را تخلیه از روی پوستتان تخلیه و از بین ببرند، درواقع این عمل که در مطب‌ها انجام می‌شود بدون درد (ممکن است از کرم‌های بی‌حس‌کننده استفاده شود) بوده و در اکثر موارد به‌سرعت شاهد نتیجه مطلوب آن خواهید بود.

اما گاهی اوقات میلیا به همین سادگی‌ها از بین نرفته و به‌صورت خوشه‌ای رشد می‌کنند که در این مورد خاص متخصصین پوست با استفاده از لیزرهای Fraxel،Halo،Sciton و یا لایه‌بردارهای شیمیایی آن‌ها را از بین می‌برند.

درمان‌های مؤثر برای از بین بردن میلیا - مراجعه به متخصصین پوست

پست قبلی

تاریخ انقضا لوازم آرایش و تمام نکاتی که باید بدانید!

پست بعدی

درمان جوش استرس؛ عوامل موثر و دلایل علمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *