درمان جوش استرس؛ عوامل موثر و دلایل علمی

درست است که داشتن جوش استرس به‌نظر مشکل بزرگ و عذاب‌آوری می‌آید، مخصوصاً برای بعضی از بزرگسالان که در شرایط خاص هستند ولی آکنه قسمتی از پوست شما و طبیعت آن است. اگر می‌خواهید پوست صورت خود را داشته‌باشید پس باید با وجود آکنه هم کنار بیایید.

درمان و شناسایی جوش استرس از بقیه آکنه‌ها

عوامل موثر در جوش استرس

عواملی مانند استرس و هورمون‌ها می‌تواند باعث شیوع جوش استرس شود؛ و اگر شما شخصی هستید که از شیوع آکنه و جوش‌ به‌طور مکرر رنج می‌برید، احتمالاً جزو همین دسته هستید و دلیل آن استرس یا هورمون‌هایتان است.در زمان‌هایی که مظطربید هورمون‌های استرستان فعال می‌شود و غدد چربی‌تان را فعال می‌کند که باعث تحریک و بیرون ریختن جوش‌ها می‌شود.

همچنین هورمون‌ها یک وظیفه‌ی مشابه دارند اما به گفته‌ی دکترها تفاوتش فقط در زمان‌بندی آن است. اگر شما بیشتر در دوران قبل یا بعد از عادت ماهانه دچار آکنه می‌شوید، به‌احتمال‌ زیاد علت جوش‌هایتان از بهم ریختگی هورمون‌هایتان است نه استرس.

عوامل موثر در جوش استرس

روش تشخیص جوش استرس از آکنه هورمونی

چون تغییرات هورمونی اساساً سطح آندروژن ها را افزایش می‌دهد که درنهایت باعث تحریک غده‌های چربی می‌شوند، تنها راهی که می‌توانیم بفهمیم دلیل آکنه‌ها از استرس هست یا هورمون دنبال کردن و بررسی دقیق جوش استرس است. برای مثال بعد از یک دوره‌ی استرس‌زا، آکنه هایتان را با آکنه‌هایی که در چرخه‌ی قاعدگی‌تان داشتید مقایسه کنید.

بر اساس تحقیقات بسیار خانم بین سن‌های ۲۵ تا ۴۰ سال را موردبررسی قراردادند و محققان فهمیده اند که آکنه‌ی بزرگ‌سالان توسط ۴۱ درصد از زنان گزارش‌شده است. اما اگر شما آکنه‌هایتان را در زمان‌های مشخص و جاهای مشخص ببینید برای مثال روی فک و چانه به‌احتمال‌زیاد مربوط به هورمون‌های قاعدگی‌تان است.

روش تشخیص جوش استرس از آکنه هورمونی

‎دلایل علمی ایجاد جوش استرس

بله، دلیل اصلی این جوش‌ها استرس است. اما این موضوع بسیار عمیق‌تر از یک کلمه است. استرس احساسی باعث تحریک و زیاد‌شدن ترشح هورمون کورتیزول در بدن می‌شود. وقتی کورتیزول در بدن تحریک شود، سیستم دفاعی، گوارشی و رشد بدن تحت‌تاثیر قرار می‌گیرند.

به همین ترتیب هورمون‌هایی که در غدد چربی تعادل برقرار می‌کنند هم تحریک‌می‌شوند و در نتیجه منافذ پوست صورت بسته‌می‌شوند. و منافذ بسته منجر به ایجاد جوش می‌شوند.

با وجود نقش کورتیزول در این پروسه، جوش استرس را می‌توان جوش هورمونی نامید. این با آکنه‌ای که در ابتدای دوره‌ی عادت ماهیانه شما پدیدار می‌شود فرق دارد و به دلیل خارج شدن فعالیت هورمونی شما از روتین نرمال پدیدار می‌شود. جوش استرس در بزرگسالان به علت اظطراب کار و زندگی روزمره بسیار رایج است.

‎دلایل علمی ایجاد جوش استرس

جوش استرس در کجا ایجاد می‌شود؟

اگر شما در یک مکان ثابت و در زمان مشخصی از ماه جوش می‌زنید، به احتمال زیاد این جوش‌ها مربوط به چرخه‌ی قاعدگی شماست. مخصوصاً وقت‌هایی که جوش‌هایتان مانند کیست‌های دردناک هستند.

بر اساس صحبت دکتر پوست این آکنه‌ها معمولاً در نقاط همیشگی و به‌طور مکرر پدیدار می‌شوند و به‌صورت مزمن تشدید می‌شوند چون مقدار زیادی چربی روی یک محدوده به مدت روزها یا هفته‌ها جمع‌آوری شده‌است. ولی جوش‌های استرسی معمولاً در چرب‌ترین قسمت‌های صورت نمایان می‌شوند و این جوش‌ها معمولاً با خارش و قرمزی همراه هستند و در قسمت تی‌زون صورت رایج‌ترند.

جوش استرس در کجا ایجاد می‌شود؟

با جوش‌های استرسی چه کنیم؟

اگر شما روی درمان جوش‌هایتان کار کنید تأثیر آن را بر روی پوستتان با گذر زمان خواهید دید. متخصص پوست و زیبایی می‌گوید برای درمان این جوش‌ها باید از درمان نقطه‌ای استفاده کرد برای مثال اسید سالسیلیک که همه‌جا هم پیدا می‌شود اما اگر جوشتان یک جوش استرسی عمیق‌تر مانند کیست است در زیرپوست باید کمپرس سرد یا گرم روی محل موردنظر نگه‌دارید تا درد و قرمزی آن را کاهش دهد.

این کار را باید دو بار در روز به مدت چند دقیقه انجام دهید تا محل موردنظر کوچک‌تر شود. اگر جوش استرس برای پوستتان رایج است باید از روتین مراقبت پوستی مخصوص به خودتان پیروی کنید. همچنین کاهش استرس به طور کلی بسیار موثر است. برای این‌کار باید رژیم غذاییتان را عوض کرده، مقداری زیادی مایعات مصرف کنید و کارهای ریلکس‌کننده مانند مدیتیشن انجام‌دهید.

با جوش‌های استرسی چه کنیم؟

پست قبلی

از بین بردن میلیا، معرفی درمان های موثر

پست بعدی

4 ترفند ویژه برای تقویت پوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *